Zuidzorg winkel

Wanneer is een aanvullende zorgverzekering verstandig?

Geplaatst op

Omdat alleen de basisverzekering verplicht is denken heel veel mensen dat ze hiermee voldoende verzekerd zijn. In de praktijk blijkt dit regelmatig behoorlijk tegen te vallen. Zolang je niets mankeert voldoet je basisverzekering in de meeste gevallen prima, maar als er iets niet goed gaat is het prettig om een aanvullende verzekering te hebben zodat je weet dat extra kosten voor medische zorg, of in ieder geval een groot gedeelte hiervan, vergoed worden door je zorgverzekering. Punt waar je op moet letten: niet iedere zorgverzekeraar vergoed hetzelfde en ook binnen de aanvullende verzekeringen kunnen er grote verschillen zijn.

In welke gevallen is het verstandig een aanvullende verzekering af te sluiten?

Als je bijvoorbeeld lekker op een welverdiende vakantie wilt gaan s het verstandig om een aanvullende zorgverzekering te hebben die de kosten dekt voor zorg in het buitenland. Met deze verzekering hoef je je geen zorgen te maken dat je vakantie een stuk duurder wordt dan je had gepland omdat je medische kosten zelf moet betalen. Ook de tandarts zit niet in je basisverzekering, moet je die een bezoekje gaan brengen dan kunnen die kosten flink oplopen. Met een aanvullende tandartsverzekering worden die kosten in de meeste gevallen helemaal vergoed. Jij hoeft je dus alleen nog maar zorgen te maken over het tandartsbezoek zelf! Ben je een fanatiek sporter en heb je daarmee een grotere kans op nare blessures? Voor jou zou dan een aanvullende verzekering die ook fysiotherapie denkt een uitkomst kunnen zijn.

Heb je een aanvullende verzekering echt nodig?

Zolang je gezond bent zou je hier nee op kunnen zeggen, alleen weet niemand of je gezond blijft. Kiespijn is niet lekker maar als je een gezond gebit hebt en eigenlijk nooit een gaatje dan zou je je af kunnen vragen of je echt gebaat bent bij een aanvullende verzekering voor de tandarts. Dit kost je per maand namelijk meer omdat je deze verzekering afsluit bovenop je basisverzekering. Maak je daar geen gebruik van dan is het in principe weggegooid geld. Bovendien, het geld dat je uitspaart door alleen een basisverzekering te nemen kan je weer opzijzetten mocht je eventueel toch een keer tandartskosten hebben. Wat je het beste kunt doen is van tevoren goed uitrekenen wat een aanvullende verzekering je extra gaat kosten en kijk dan heel goed na of de vergoedingen die je krijgt wel opwegen tegen de extra premie die je moet gaan betalen.

Gerelateerde berichten

Halotherapie thuis met een zoutpijp: een zoutoplossing voor welzijn

Halotherapie, ook wel zouttherapie genoemd, is een natuurlijke behandelmethode die al eeuwenlang wordt gebruikt om ademhalingsproblemen,...

Lees meer

Wat zijn verbandschoenen?

Niet iedereen weet wat verbandschoenen zijn en waarvoor, maar toch zijn ze erg handig. Het is goed om te hebben als uitbreiding van een ehbo doos....

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden