Zuidzorg winkel

Wat zijn verbandschoenen?

Geplaatst op

Niet iedereen weet wat verbandschoenen zijn en waarvoor, maar toch zijn ze erg handig. Het is goed om te hebben als uitbreiding van een ehbo doos. Daarom kun je hier van alles vinden over wat en waarvoor een verbandschoen handig is.

Wat is een verbandschoen?

Een verbandschoen is een schoen die bedoeld is voor het snel mobiliseren van mensen nadat er een verwonding aan hun voet is geweest. Deze verbandschoen is, zoals de naam zegt, een soort schoen die lijkt of een pantoffel. De verbandschoen is gemaakt van een soort verband achtig materiaal. Daarom is deze ook zeer geschikt om je voet te beschermen alsl er een wond op zit en mogelijke dingen die de wond zouden kunnen heropenen.

Waarvoor is een verbandschoen?

Het nut van een verbandschoen is om steun te bieden aan je voet terwijl er een wond op zit of je een botbreuk hebt opgelopen. Als je nog geen normale schoenen aan kan dan is dit vaak een gegeven optie, omdat je zo wel buiten kan lopen, maar nog niet een normale schoen aan hoeft. Een normale schoen zou niet werken omdat de wond dan geen zuurstof zou krijgen en normale schoenen over het algemeen ook niet heel schoon zijn.

Wanneer gebruik je een verbandschoen?

Er zijn een aantal momenten waarop een verbandschoen wordt gebruikt. Zo gebruiken mensen meestal verbandschoen als er een open wond op de voet zit, van bijvoorbeeld een operatie. Maar ook als er een wond vanwege een andere reden op zit kun je een verbandschoen gebruiken om een infectie te voorkomen. De bedoeling is niet om met extreem ernstige wonden een verbandschoen te dragen. In zo’n geval hoor je eigenlijk gewoon rust te nemen van lopen en je voet in normaal verband te houden. Ook kan het natuurlijk gebruikt worden als er een voet gebroken is geweest of je zo snel steun te geven en je weer te mobiliseren. Er is een grote kans dat als je ooit een gebroken voet of been hebt gehad, dat je weet wat een verbandschoen is.

Gerelateerde berichten

Raamfolie kopen: hier op letten

Als je raamfolie wilt kopen of laten zetten dan moet je eerst natuurlijk wel weten waar je op moet letten en wat de mogelijkheden zijn bij het maken...

Lees meer

Kies je er liever voor om een AED te kopen of te leasen?

Wist je dat het bij reanimatie belangrijk is om zo snel mogelijk actie te ondernemen? Bij gevallen waarin binnen 6 minuten is begonnen met...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2023 Alle rechten voorbehouden