Zuidzorg winkel

Waar loopt mijn uitvaartverzekering?

Geplaatst op

Een uitvaartverzekering is een typische verzekering die mensen vaak vergeten. Deze verzekering wordt afgesloten en de polis loopt jaren zelfs meestal decennia door. Hoe weet je nu of je nog een verzekering hebt, en zo ja, waar dan? Hieronder leg ik stap voor stap uit hoe je dit uitzoekt.

Begin de zoektocht

Kijk eerst je administratie na voor documenten of oude polissen. Misschien kom je tussen je papieren nog wat tegen, dat je op een spoor brengt. Uitvaartverzekeringen kun je dubbel, of zelfs zo vaak je wilt afsluiten. Het is dus mogelijk dat je verschillende of aanvullende verzekeringen naast elkaar hebt lopen. Kom je iets tegen? Staak dan niet de zoektocht, maar loop alle informatiebronnen langs om zo volledig mogelijk beeld te krijgen.

Tussenpersoon

Het lijkt een open deur, maar wel zo belangrijk om dit eerst na te gaan. Maak je gebruik van een tussenpersoon of ben je klant bij een assurantiekantoor? Ga dan eerst na welke verzekeringen hier lopen en of daar een uitvaarverzekering bij zit. Ze zoeken dit gratis voor je uit, hiervoor heb je uiteindelijk voor deze constructie gekozen. Een telefoontje of email naar je tussenpersoon voorkomt onnodig zoekwerk en geeft meteen duidelijkheid.

Bankafschriften

Maak je geen gebruik van een assurantiekantoor of tussenpersoon dan kun je zelf verder op onderzoek uit gaan. Als je een uitvaartverzekering hebt, zal er ook voor betaald worden op enig moment. Dus, ‘follow the money’ en ga je afschrijvingen na op je bankrekening via bankafschriften of een bankieren app. Welke automatische incasso’s zijn er en door wie? Zijn er onbekende bedragen bij kijk dan wie degene is die afschrijft. Verzekeraars vermelden meestal een polisnummer in de omschrijving of het kenmerk. Staat dat er niet bij, kijk dan naar de tegenrekening, (dit is de bankrekening van de incasseerder). Kopieer en plak dit bankrekeningnummer in het zoekveld van je internetbrowser. Zo kom je erachter of er een grote instantie of bedrijf gebruik maakt van dat bankrekeningnummer. Weet je nu wie er bij je afschrijft? Neem dan contact op met die verzekeraar en vraag de bijbehorende polis gegevens op.

Register

Een andere informatiebron is bijvoorbeeld het uitvaartverzekeringenregister. Sinds 2015 kunnen mensen zich bij hen laten inschrijven of ze een uitvaartpolis hebben. Ook als ze dat niet hebben kan juist dat geregistreerd worden. Het is hierdoor geen uitputtend register, maar wellicht heeft iemand (of jijzelf of je partner) in het verleden de moeite genomen om zich bij hen te registeren. Een snelle check op hun website geeft helderheid over.

Verbond van Verzekeraars

Hier kun je enkel terecht als nabestaande. Dus niet voor jezelf om na te gaan of je een uitvaartverzekering hebt. Wil je weten of een overledene een verzekering had, dan zoeken ze dat voor je uit. Dit kan zowel via een aanvraagformulier of digitaal via hun website.

Gerelateerde berichten

Halotherapie thuis met een zoutpijp: een zoutoplossing voor welzijn

Halotherapie, ook wel zouttherapie genoemd, is een natuurlijke behandelmethode die al eeuwenlang wordt gebruikt om ademhalingsproblemen,...

Lees meer

Wat zijn verbandschoenen?

Niet iedereen weet wat verbandschoenen zijn en waarvoor, maar toch zijn ze erg handig. Het is goed om te hebben als uitbreiding van een ehbo doos....

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden