Zuidzorg winkel

Verslaafd? Zo kom je er weer bovenop

Geplaatst op

Een verslaving kan iedereen overkomen, het is een ziekte. Het is een ziekte die ontzettend moeilijk te overwinnen is, maar het is zeker niet onmogelijk. Omdat het zo lastig is om verslaving te overwinnen is het aan te raden om een afkickkliniek in te schakelen, zo zijn je kansen op herstel een stuk groter. Met behulp van een afkickkliniek kan iedereen een verslaving overwinnen. Veel mensen maken de fout om de ene verslaving in te ruilen voor de andere. Het is dus erg belangrijk dat als je in het afkickprocess zit dat je erg voorzichtig bent en goed oplet dat je geen andere verslaving op doet. Roken lijkt misschien een beter alternatief voor alcohol of wiet, maar in feite ben je dan nog steeds verslaafd.

Zoek afleiding

Er is altijd een excuus te vinden om terug te vallen in je verslaving, het is belangrijk dat je hier niet aan toegeeft. Ook als je iets vervelends meemaakt, je slecht voelt of zelfmedelijden hebt moet je sterk zijn. Vaak zijn het dezelfde triggers die ervoor zorgen dat je weer gaat gebruiken. Het is daarom belangrijk dat je afleiding zoekt voor de ritualen die voorafgaand aan gebruik. Je zoekt dus in feite een gezond alternatief voor je verslaving. Dit kan van alles zijn, een muziekinstrument, tekenen of sporten. Het maakt niet uit wat het is, als je het maar leuk vindt. Als je op iets anders gefocussed bent dan je verslaving is de kans op gebruik een stuk kleiner.

Vraag om hulp

Het is belangrijk dat je om hulp vraagt als je merkt dat je een probleem hebt. Maar als de behandeling afgelopen is blijft het belangrijk dat je om hulp vraagt zodra je voelt dat het minder gaat. Het is niet erg als je een keer een foutje maakt, maar in de praktijk blijft het helaas niet bij die ene fout. Geef het daarom meteen aan als je terug begint te vallen. Op deze manier kun je samen met je begeleider achterhalen waarom je de fout in bent gegaan en kunnen jullie een plan opstellen om te voorkomen dat het in de toekomst nog eens zal gebeuren.

Gerelateerde berichten

Halotherapie thuis met een zoutpijp: een zoutoplossing voor welzijn

Halotherapie, ook wel zouttherapie genoemd, is een natuurlijke behandelmethode die al eeuwenlang wordt gebruikt om ademhalingsproblemen,...

Lees meer

Wat zijn verbandschoenen?

Niet iedereen weet wat verbandschoenen zijn en waarvoor, maar toch zijn ze erg handig. Het is goed om te hebben als uitbreiding van een ehbo doos....

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden