Zuidzorg winkel

Tafeltennis in de tuin: zo helpt het bij je gezondheid

Geplaatst op

Veel mensen hebben moeite in het vinden van een gezonde levensstijl. Ze vinden het lastig om een balans te vinden tussen lekker wat eten en een gezond lichaam. Het blijkt dat de helft van de Nederlanders in 2020 overgewicht had. Dit schrikbarende getal hoeft helemaal niet zo hoog te zijn. Er zijn namelijk eenvoudige manier om de levensstijl aan te passen en toch te blijven genieten. Zoals het spelen van tafeltennis in de tuin. 

Tafeltennis

Een sport die veel onderschat wordt is tafeltennis. Veel mensen denken dat dit een typisch voorbeeld is van een kleine bezigheid na het werken of in een sportcafé. Niets is minder waar. Voor mensen die weinig fysieke beweging hebben op een dag is het spelen van tafeltennis de ideale manier om gewicht te verliezen. Het lichaam is op zo’n moment al niet gewend aan de beweging. Elke vorm van beweging (zoals het bewegen van de arm) is al voldoende om van dat overtollig vet af te komen. Dus wil je eenvoudig wat kilo’s kwijt? Misschien tijd om te overwegen een Tafeltennis kopen.

Buitenlucht en samen

Naast de activiteit zelf kan de buitenlucht ook een enorme positieve factor zijn voor je gezondheid. Niet alleen kan het ondersteunen bij het gewichtsverlies, frisse lucht helpt ook de mentale gesteldheid. Door de buitenlucht wordt de stress verminderd en hebben mensen minder last van overspannenheid of angsten. Het bevorderd de bloeddoorstroom en is goed voor de luchtwegen. Naast dat de buitenlucht voordelen heeft voor de gezondheid is het ook goed om samen met iemand een activiteit te ondergaan. Hierdoor worden er meer hormonen aangemaakt en krijg je een prettig en gelukkig gevoel. Doordat je samen bezig bent hoeft de activiteit ook niet gezien te worden als straf. Terwijl normaal het bewegen en sporten voor veel mensen wel als straf voelt. 

Kortom 

Tafeltennissen in de buitenlucht heeft veel voordelen voor de gezondheid. Het zorgt voor het verbeteren van verschillende processen in het lichaam. Daarnaast voorkomt de beweging mogelijk overtollig vet en zorgt de buitenlucht voor het verminderen van stress. 

Gerelateerde berichten

Halotherapie thuis met een zoutpijp: een zoutoplossing voor welzijn

Halotherapie, ook wel zouttherapie genoemd, is een natuurlijke behandelmethode die al eeuwenlang wordt gebruikt om ademhalingsproblemen,...

Lees meer

Wat zijn verbandschoenen?

Niet iedereen weet wat verbandschoenen zijn en waarvoor, maar toch zijn ze erg handig. Het is goed om te hebben als uitbreiding van een ehbo doos....

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden