marine phytoplankton

Recepten met marine phytoplankton: genieten!

Het zou je nog verbazen wat er allemaal voor lekkers uit de zee komt: vis, zeewier, oesters en mosselen kennen we allemaal wel. Maar marine phytoplankton, kennen we dat al? In deze blog praten we je bij over de verschillende toepassingen van deze plankton.

Groene thee ijs

De kleur van de marine phytoplankton is al heel handig om groene thee ijs te maken, omdat het meestal een groene kleur heeft. Marine phytoplankton is verkrijgbaar in capsules, maar ook los als poeder. Vooral de laatste soort is handig om gerechten mee te maken.

Shake

Wie houdt er niet van een milkshake? Er zijn zelfs nog veel meer soorten shakes te maken, zoals een groente shake of smoothie. In deze shake kun je heel makkelijk de marine phytoplankton verwerken.

Wasabi

Deze heerlijke toevoeging aan je sushigerechten in combinatie met sojasaus is bijzonder gemakkelijk met de marine phytoplankton te combineren. Natuurlijk is de kleur van de marine phytoplankton een voordeel, die past gemakkelijk bij de wasabi.

Wat heb je aan marine phytoplankton?

Wat zijn nu eigenlijk de voedingswaarden van de marine phytoplankton? Het zijn er veel, we nemen ze even met je door:

Bouwstoffen

  • Diverse vitamines: A,B,C,D en E
  • Veel eiwitten
  • Omega-3 en -6
  • Mineralen

Hoe merk je ze op?

Je uithoudingsvermogen wordt op den duur beter.

  • Spieren voelen sterker
  • Huid en haar ogen beter
  • Suikerspiegel stabiliseert
  • Veel meer energie
  • Immuunsysteem is beter

Hernieuwbaar voedsel

Op de wereld hebben we overal te maken met voedselproblematiek: op bepaalde plekken is er te weinig, andere gebieden op de wereld kampen met een overschot. De productie hiervan gaat gepaard met een enorme belasting van ecosystemen. Het is niet voor niets dat veel mensen belangstelling krijgen voor hernieuwbaar voedsel. Een van deze bronnen is de marine phytoplankton. Het is te kweken in grote vijvers en groeit snel. Wat een verschil met de visvangst! Een ander voordeel is dat het veel bouwstoffen heeft die ook in vis zitten, met name Omega-3 en -6 worden genoemd. Tevens is de marine phytoplankton een prachtig alternatief voor visolie, waarvoor een enorme hoeveelheid vis nodig is om een liter te produceren.

Conclusie

Steeds meer mensen genieten van marine phytoplankton. In recepten of gewoon puur in een capsule. De gezondheidsvoordelen zijn bijzonder. Maar ook met deze plankton is het geboden om niet te veel te nemen, dat is weer niet goed. Het past in een gevarieerd voedingspatroon.