Zuidzorg winkel

Niet bleken met kant-en-klare bleekstrips

Geplaatst op

Het bleken van je tanden kan een aanslag zijn op de gezondheid van je tanden en lange termijn schade met zich meebrengen. Dit blijkt uit een nieuw onderzoek van de Stockton Universiteit in Galloway (Verenigde Staten).

Kant-en-klare bleekstrips hebben op de lange termijn een negatief effect op de structuur van je tanden. Het onderzoek toont aan dat je tanden belangrijke eiwitten verliezen bij het gebruik van deze bleekstrips.

Effect op meerdere lagen van je tanden

Je tanden bestaan uit meerdere lagen. De buitenste laag is een beschermd email. Het grootste deel van je tanden bestaat uit dentine, dit is de laag binnen het email. Het binnenste deel van je tand is het tandbeen.

Dit tandbeen bevat de meeste eiwitten, waarvan een groot deel collageen is. Bleken maakt de buitenste laag van je tanden wat zachter en kan vervolgens de eiwitten uit de binnenste lagen onttrekken.

Deze lagen kunnen op termijn weer herstellen, het is daarom ook belangrijk om bleekstips vooral niet met regelmaat te gebruiken. Het veelvuldig en langdurig gebruik van bleekstrips tast het collageen in je tanden aan, dit zorgt voor poreusheid en scheurtjes van binnenuit.

Suiker doet meer schade

‘Ik ben meer bezorgd over het gebruik van gebruik van suikerhoudende (sport)dranken. De suikers zorgen voor meer schade, vooral op de lange termijn.’ aldus Dr. James Sconzo, leider van tandgeneeskunde in het New York.

Suiker veroorzaakt op de lange termijn veel meer problemen voor het gebit. Vooral als je het bleekproces laat begeleiden door je tandarts, dan zijn de risico’s van het bleken veel kleiner.

Wil je veilig tanden bleken? Ga naar de tandarts!

Cosmetische tandartsen worden langdurig opgeleid en weten precies hoe je veilig je tanden kunt bleken. ‘Als tandarts ken je de effecten van het bleekmiddel en weet precies hoeveel en hoe vaak je deze middelen kunt gebruiken. We helpen onze patiënten dan ook graag aan een gezond wit gebit, zelf bleken is veel minder veilig.’ Aldus een tandarts in Amsterdam.

Gerelateerde berichten

Halotherapie thuis met een zoutpijp: een zoutoplossing voor welzijn

Halotherapie, ook wel zouttherapie genoemd, is een natuurlijke behandelmethode die al eeuwenlang wordt gebruikt om ademhalingsproblemen,...

Lees meer

Wat zijn verbandschoenen?

Niet iedereen weet wat verbandschoenen zijn en waarvoor, maar toch zijn ze erg handig. Het is goed om te hebben als uitbreiding van een ehbo doos....

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden