Zuidzorg winkel

Last van stressincontinentie? Deze tips helpen je

Geplaatst op

Tegen stressincontinentie bestaat geen behandeling met medicijnen. Stressincontinentie kun je het beste oplossen door middel van bekkenbodemoefeningen, aanpassingen in levensstijl en dieet. De bekkenbodemoefeningen richten zich op het verstevigen van de bekkenbodem spieren. Je kunt ervoor kiezen om een speciale bekkenfysiotherapeut te bezoeken. Deze zal je speciale oefeningen geven die je dagelijks uit zal moeten voeren. Zie stress incontinatie| Depend.nl voor meer informatie. Ook mag het belang van een gezonde levensstijl niet onderschat worden. Sport regelmatig, drink voldoende en eet voldoende vezels. Zorg er ook voor dat je voldoende plasmomenten inplant en neem daarbij de tijd om volledig uit te plassen. Zie stress incontimentie| Depend.nl voor meer informatie.

Bekkenbodemspieren trainen

Door overdag regelmatig je bekkenbodemspieren aan te spannen houd je deze groep sterk. Er zijn verschillende oefeningen om je bekkenbodemspieren te trainen. Bij alle oefeningen staat het bewust aanspannen van deze spiergroep centraal. Om bekkenbodemspier oefeningen effectief uit te kunnen voeren is het belangrijk dat je eerst leert je bekkenbodemspieren te voelen. Om deze reden is het verstandig om een bekkenfysiotherapeut in te schakelen. Als je eenmaal je bekkenbodemspieren kunt voelen staan er eindeloos veel oefeningen online waar je mee aan de slag kunt.

Stress incontinentie bij mannen

Vaak wordt stress incontinentie gezien als een vrouwenprobleem, maar mannen kunnen er zeker ook last van hebben. Ook mannen kunnen gebruik maken van incontinentiemateriaal om makkelijker door de dag te komen. Verder zijn bekkenbodemoefeningen ook voor mannen een goede optie. Indien er sprake is van ernstig urineverlies kunnen er ook operatieve ingrepen toegepast worden. Een voorbeeld van een operatieve ingreep is de male sling. Tot slot zijn ook leefstijlveranderingen erg belangrijk voor mannen. Zo kan het volgen van een dieet de druk in de buikholte verminderen waardoor je minder last hebt van je incontinentie.

Gerelateerde berichten

Wat zijn verbandschoenen?

Niet iedereen weet wat verbandschoenen zijn en waarvoor, maar toch zijn ze erg handig. Het is goed om te hebben als uitbreiding van een ehbo doos....

Lees meer

Raamfolie kopen: hier op letten

Als je raamfolie wilt kopen of laten zetten dan moet je eerst natuurlijk wel weten waar je op moet letten en wat de mogelijkheden zijn bij het maken...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2023 Alle rechten voorbehouden