Zuidzorg winkel

Een niet-medisch mondkapje kopen, waar moet je op letten?

Geplaatst op

In het openbaar vervoer moet je een mondkapje op. En dat is maar goed ook, want op plekken waar afstand houden erg moeilijk is, kunnen virussen zich veel gemakkelijker verspreiden. Niet-medische mondkapjes hebben als functie om de overdracht van een virus te vertragen. Dat doen ze door er zorg voor te dragen dat jij het virus niet aan iemand anders kunt geven. Als iedereen een niet-medisch mondkapje draagt, dan kan het virus zich dus ook niet verder verspreiden. Dit artikel helpt je bij het kiezen van geschikte mondkapjes voor het openbaar vervoer.

1.      Waar ga je je mondkapje kopen?

Een eerste punt om over na te denken is waar je je mondkapjes wilt gaan kopen. En dan heb je verscheidene opties. Alle mondkapjes worden aangeboden door drogisterijen, op het station en online. De drogisterijen en kiosken in de winkelstraat en op het station bieden voornamelijk wegwerp mondkapjes aan. Online vind je een groot aanbod stoffen mondkapjes en kun je kiezen voor de meest wilde kleuren en gekke designs. Ga je online winkelen, ga dan wel op zoek naar een bepaalde indicatie van kwaliteit, want dat is soms ver te zoeken. Probeer geen geld te besparen, want als je een hele goedkope deal ziet, dan is de kans klein dat je er een geschikt mondkapje voor terug krijgt.

2.      Welk soort mondkapje is voor jou het beste?

Vervolgens zal je moeten besluiten welke soort mondkapjes je aan wilt schaffen. Iemand die dagelijks heen en terug reist met het openbaar vervoer heeft wekelijks minimaal 10 kapjes nodig en dan is de wegwerp optie misschien niet zo’n goed idee. Stoffen mondkapjes kun je wassen en opnieuw gebruiken. Daarnaast zijn ze tegenwoordig ook echt een fashion statement geworden en kun je er je eigen stijl mee uitdragen. Stoffen mondkapjes moeten wel direct gewassen worden en dan op 60 graden en zonder wasverzachter. Dit is voor  iemand die niet vaak wast niet erg gunstig. Een combinatie kan natuurlijk ook, zodat je bijvoorbeeld altijd een aantal stoffen- of wegwerp mondkapjes op voorraad hebt.

3.      Koop geen medische mondkapjes

Medische mondkapjes zijn echt bedoeld voor mensen die deze dagelijks nodig hebben voor het werk. Het werk van medisch personeel in ziekenhuizen en klinieken wordt bepaald door mondkapjes en zij moeten altijd genoeg voorraad ter beschikking hebben. Daarom heeft de overheid niet-medische mondkapjes verplicht gesteld en blijven de medische mondkapjes over voor de mensen die ze echt nodig hebben. Koop daarom geen medische mondkapjes, zodat onze dokters en zusters gewoon hun werk kunnen blijven doen.

Voor iedereen een mondkapje

Besluit je spontaan de trein te pakken, dan kun je altijd een mondkapje kopen op het station. Reis je vaak met het openbaar vervoer, dan is een stoffen mondkapje misschien beter voor je. Wat ook je keuze, aan niet-medische mondkapjes is er geen tekort. Doe een klein beetje onderzoek en je kunt voor weinig geld een prima mondkapje vinden voor jouw specifieke doeleinde.

Gerelateerde berichten

Halotherapie thuis met een zoutpijp: een zoutoplossing voor welzijn

Halotherapie, ook wel zouttherapie genoemd, is een natuurlijke behandelmethode die al eeuwenlang wordt gebruikt om ademhalingsproblemen,...

Lees meer

Wat zijn verbandschoenen?

Niet iedereen weet wat verbandschoenen zijn en waarvoor, maar toch zijn ze erg handig. Het is goed om te hebben als uitbreiding van een ehbo doos....

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden