Zuidzorg winkel

Waarom een uitneembare beugel nemen?

Geplaatst op

Een uitneembare beugel is op het moment ontzettend populair voor mensen die hun tanden willen corrigeren. Vergeleken met standaard beugels, die vastzitten aan het gebit met behulp van draden, zijn uitneembare beugels gemaakt van plastic materiaal en zo kunnen ze eenvoudig verwijderd worden. Deze beugels zijn onzichtbaar en dit is ook de reden waarom veel mensen ervoor kiezen. Je kunt de beugel moeilijk zien zitten en dit is een voordeel als je het vergelijkt met andere beugels. Wil je meer informatie over uitneembare beugels? In dit artikel vertellen we er meer over, zodat je er alles over te weten komt.

Hoe corrigeren deze beugels de tanden?

Een uitneembare beugel is zo ontworpen dat de tanden van de patiënt continu druk krijgen. Op die manier kan de beugel ervoor zorgen dat de tanden in de gewenste positie komen. Bij veel mensen worden de beugels gebruikt om tandheelkundige problemen te voorkomen en te behandelen. Dit kunnen problemen zijn zoals overbeet, onderbeet, scheve tanden en flinke ruimtes tussen de tanden. Een uitneembare beugel wordt altijd op maat gemaakt om zo genoeg druk te kunnen uitoefenen op het gebit.

Het proces

Je kunt een uitneembare beugel op verschillende manieren krijgen en het begint vaak met een bezoek aan de orthodontist. Tijdens dit bezoek zal de orthodontist een afdruk van de tanden maken, die wordt vervolgens gebruikt om de beugel op maat te maken. Wanneer je de beugel hebt, moet je op verschillende momenten terugkomen voor aanpassingen. Op die manier kunnen de tanden op de juiste manier gecorrigeerd worden en kun je weer genieten van een stralende glimlach. 

Waar moet je op letten?

Er zitten veel voordelen aan een uitneembare beugel, maar in het begin is het toch echt even wennen. Het dragen van een beugel kan ongemakkelijk zijn, vooral bij het in- en uitdoen van de beugel. In het begin kun je ook last krijgen van irritaties aan het tandvlees, maar na verloop van tijd gaat dit wel weg. Wil jij ook graag een beugel hebben die je makkelijk in en uit kan doen, neem dan eens contact op met de plaatselijke tandarts.

Gerelateerde berichten

Pijnstilling bij de bevalling: opties en overwegingen

Als zwangere vrouw bereidt u zich waarschijnlijk voor op de bevalling en wat u te wachten staat. Een belangrijk onderdeel van de bevalling is de pijn...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden