Zuidzorg winkel

Naar de tandarts in Amsterdam

Geplaatst op

Tandarts Amsterdam kan je gemakkelijk binnenkomen voor een controle van je tanden. Je hebt een specialist nodig voor het bijhouden van je tanden. Zo kunnen zij een inschatting maken en advies geven over de voortgang van je tanden. Zij willen een bijdrage leveren aan je tanden en tandvlees om ze zo goed en gezond mogelijk te houden.

Een stralende glimlach door tandenbleken

Je kunt gerust je tanden bij een tandarts specialist laten bleken. In principe is tanden bleken bij de tandarts effectiever om je tanden wit te maken. Tandartsen gebruiken waterstofperoxide, wat de meest effectieve methode is om je tanden witter te krijgen. Tandartsen hanteren een waterstofperoxide percentage van 6%. Hieronder zijn enkele tips om wittere tanden te krijgen:

  • Blijf iedere dag goed je tanden poetsen
  • Voorkom roken
  • Pas op met koffie en wijn
  • Heb regelmatig een bezoek bij de tandarts of mondhygiënist
  • Drink water en spoel je mond na iedere maaltijd
  • Tanden laten bleken bij de tandarts

Hygiëne van je tanden

Het is erg belangrijk om je tanden hygiënisch bij te houden. Om de uitstraling van je tanden en de gezondheid van je tanden zo goed mogelijk te krijgen, heb je een aantal elementen. Het is raadzaam om ieder jaar 1 of 2 keer naar de tandarts te gaan. Probeer het eten of drinken van suiker en frisdranken te vermijden. Poets dagelijks minimaal 2 keer 2 minuten je tanden. Maak voor het weghalen van etensresten tussen je tanden gebruik van flosdraden, tandenstokers of tandendragers.

Verzekering voor je tanden

Als je een dekking voor je tandartskosten wilt, dien je een aanvullende verzekering aan te gaan. Een basisverzekering dekt geen tandartskosten voor je. Wel zijn er een paar uitzonderingen bij bepaalde chirurgische opdrachten, zoals je verstandskiezen laten trekken. Kinderen tot 18 jaar zijn wel volledig vergoedt. Wel hebben deze vergoedingen een limiet per categorie. 

Soorten tanden

Het gebit van een mens is samengesteld van tanden en kiezen. Een mens heeft 32 tanden en kiezen. De verstandskiezen bestaan uit 4 stuks. Deze zijn verdeeld in de achterste hoeken van je tanden. Ieder hoek heeft 1 verstandskies. Als mens heb je tijdens je babyfase tot het groeien naar een kind te maken met een melkgebit. Deze bestaat uit 20 melktanden. Je melktanden zijn vaak bij ongeveer een leeftijd tussen de 2 en de 3 jaar compleet. Na het ontwikkelen van je melktanden ga je langzamerhand in een fase van de groei van je volwassen tanden en kiezen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden